Leganza – o masina cu personalitate !!! pt mine.


Am privit astazi in parcare un automobil Leganza, isi mentine aceeasi linie, acelasi aer misterios si dominant, ramine un automobil de incredere, fiabil, lucrat cu sufletul de oltenii de la Craiova si de o frumusete care va rezista peste timp.
Am vazut masina aceasta si taxi dar si transportind diplomatii sau pe premierul tarii, intr-un anumit moment.Tocmai pornise premierul Nastase programul ‘Fabricat in Romania’ iar Leganza era unul din elementele care puteau si devenise mindria politica a premierului. Totusi Politia de Frontiera, la dotarea cu automobile pentru frontiera, a obtinut oferte mai bune de la Nissan, achizitionind un numar semnificativ de Terrano, nicidecum Musso.Era in perioda in care Parlamentul comandase Nubira pentru prefecturi si pentru consiile judetene.Exista indivizi care au facut din ele masini de curse, ii ajuta motorul de 2000cmc si peste 130CP, cu 16valve, cu mecanica robusta si piese fiabile.
Automobilul este desenat fireste de Giugiaro si a fost ca baza de inspiratie, elementul cheie de la care s-a pornit desenarea lui Maserati.
De altfel sunt elemente care se pot recunoaste cu usurinta in cele doua caroserii. Pentru romani masina a fost ceea ce spuneau coreenii: ‘un lux accesibil.’ Inca nu incepuse nebunia masinilor scumpe si multe din componentele ofertei Daewoo Romania erau inaintea cererii pietei.
Daewoo a adus in Romania inaintea timpului, automobile conteporane la care romanii nu stiau nici macar din reviste, de altfel presa auto s-a dezvoltat dupa aparitia la Craiova a firmei coreene. Pe cind se aduceau Cielo in tara in 1994, presa auto debutat timid povestind despre Renault 19Europa facuta la turci sau despre Opel Astra inainte de clasicizareLeganza avea sa fie nepromovata pe piata, dealerii majoritatea sunt patroni de service uri si manageri de tinichigerie, nu stiu vinzaris i nu i-a interesat decit pe cit au putut sa lase radiourile si ziarele locale sa faca reclama marfii.
Pe televiziune Leganza era vinduta ca o masina foarte silentioasa, rulind pe soseaua liga care se auzea iarba cum creste dar nicidecum zgomotul masinii. Adevarat automobilul este silentios, robust si generos de incapator. Sunetul instalatiei este foarte bun, masina avea piele pe scaune,reglajele fine si de calitate, materialele cam coreene si orientale dar in ansamblu totul iesea cu mult peste satisfactor. Sunt unii care au mers foarte mult cu masina si nu au avut nici o forma de problema, sunt altii care au mers foarte putin si masina chiar daca a stat nu i-a sicanat cu defecte. Cunosc personal un fost dealer care pe dealurile Vaslui ului s-a rasturnat de 8 ori cu masina, la viteze cu mult peste 130 kmh. A scapat teafar. Costurile Leganza de intretinere nu sunt mari iar pretul de vinzare pe piata, la o masina intretinuta de 6 ani este in jur de 6800 euro, ceea ce te baga la dilema intre alegerea unui Logan modest si a unei Leganza CDX, varianta de top.
Pentru familie, calatoriile lungi si de placere este spatioasa, confortabila, agreabile si de neuitat.
Pretul pe piata automobilelor sh o face lider si cam fara concurenta la gama sa, mai ales ca piese se gasesc atit in reteaua Daewoo care nu sunt scumpe dar si in reteaua separata a furnizorilor care aduc piese din Coreea.
Daca as avea 6500euro ce mi-as lua dintre un Logan modest si o Leganza CDX? Grea intrebare!Pe cind eram dealer, aveam in micul meu showroom o Leganza CDX bleumarin inspitzata.
Stateam in ea ascultind Corelli pe unitatea audio performanta si ii admiram liniile.
La Craiova s-au facut masini, Leganza e una dintre acelea.
E luata de pe net dar mi s-a parut atat de bine facuta incat nu puteam sa ratez si sa nu o public .Intr-un fel e o masina care te reprezinta .Cel putin pe mine …din toate punctele de vedere!!!!

2 thoughts on “Leganza – o masina cu personalitate !!! pt mine.”

  1. O masina ideala este Daewoo Leganza.Ca sa fiu mai pe scurt am avut si eu un Daewoo Matiz care nu a avut nici o dotare :)) in afar de radio ….am avut un accident din pacate si a trebuit sa-l vand…de fapt am avut mai multe accidente cu acel matiz….Din tot raul pe care l-am tras a venit si binele in care mi-a placut Skoda Favbia si mi-am luat….daca Leganza avea un an mai bun adica 2004-2005…luam o leganza…:D .Ce sa spun Logan,Solenzxa,Astra,Cielo,nu se compara cu leganza :X

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s