De la 1 septembrie, medicii vor avea program de opt ore

De luna viitoare, medicii de la spitalele de stat vor avea program de opt ore. Ministerul Sănătăţii a hotărât să-i treacă pe lucrătorii din sănătate la sistemul european de muncă. Iar asta înseamnă că medicii vor pierde din orele pe care le muncesc în clinicile private.“Toată activitatea spitalului să fie funcţională până la cinci după-amiază cu laboratoare cu toate serviciile conexe”, a afirmat Raed Arafat, secretar de stat Ministerul Sănătăţii.

Pentru bolnavii care sunt plimbaţi ore-n şir pe holurile spitalurilor vestea a picat cum nu se putea mai bine.

Măsura Ministerului Sănătăţii este dur criticată însă de reprezentanţii medicilor.

“Dacă cineva îşi inchipuie că medicii la modalitatea la care sunt plătiţi vor renunţa să lucreze în sistemul privat se înşeala amarnic. Ca să obţină venituri, medicii vor lucra în continuare în sistemul privat, numai că îşi vor decala programul, vor fi mai obosiţi şi vor avea şansa mai mare să greşească. Această măsură nu va face decât să crească exodul medicilor, care se vor duce în ţări din Europa unde se lurează opt ore, dar sunt foarte bine plătiţi”, a precizat Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiul Medicilor.

Programul de opt ore de muncă pentru medici va intra în vigoare de la 1 septembrie.

Ca la noi la nimenea….Intotdeauna se va gasi cineva care sa contracareze o alta p[ropunere.De ce? Pentru ca pana acum s a mers pe ideea – Las o mai ca merge si asa…SI ne am cam obisnuit.

Nu mise pare normal ca un doctor sa lucreze 12 ore pe zi ….sau sa faca garzi . Dar asta e doar pe program .Fratilor , au medicii astia o durere de cot incat eu le as dat foc tuturor.Credeti ma/

Nu este posibil sa ai program pana la 15 sau 16 , iar tu la 11 sa rupi usa. Se intampla in toate spitalele .raman doar medicii de garda atat . Trebuia sa ma intalnesc cu un doctor de la Spitalul Ctin si Elena din sect 3, mi a zis ca la 11 ar fi ideal , pt ca tre sa se intoarca si la cabinetul particular la 15. Si l am intrebat dar programul nu se trmina la 16? …Ei lasa l naibii de program ca e colega care daca e ceva imi tine locu . Si gata a plecat. Nu asa ca e bine?

Apropo de garzi …stiti cum se fac? heheeeee..o alta ineptie a sistemului de care toata lumea stie , da nimeni nu ia masuri.

Intra azi de dimineata la 7 si sta …atentie pina maine la ora 16 . Acum sincer …nici macar fizic nu rezisti atatea ore .Sunt 32 de ore. Un om daca sta treaz atatea ore are nevoie de cel putin 2 zile de somn si odihna , ori domnii doctori a doau zi sunt la munca. CUm se face? simplu . Stau pana la 15 in tura ….dupa mai pleaca putin pe acasa daca stau aproape, se intorc seara…dupa care la 10 se culca si ordona asistentelor daca intervine ceva sa ii trezeasca. si se duc la nani in nesimtirea lor. Acum asistenta , avind oarecum frica de medici nu o sa l trezeasca la un simplu caz de febra ..ce mama naibii , desi nu are voie sa administreze pastile fara acordul medicul o face pe propria raspundere ca doar nu o sa l trezeasca pe nenea medicul . Se intampla in cam toate spitalele .Aici era un ex de la Spitalul clinic Fundeni . Si nenea medicul doarme ca un nesimtit pana dimineata se spala , mananca bine si uite l fresh ndupa 24 de ore de garda.

Si acu ma intreb eu de ce naiba sa platim un asa trintor din banii nostri ….de ce sa nu vina 8 ore pe zi sa fie fresh tot timpu? Pai de ce….ca nu mai iese banu dupa aia.

Cu toata stima pt cei care nu fac asa ceva si care din punct de vedere rpofesional inca mai respecta juramantul lui Hipocrate..dar sunt ata deputini incat nu cred ca merita sa ii mai scot in evidenta. Sistemul e de vina?  Noi suntem …oamenii de rand si cei care stiu de astfel de lucruri si merg pe burta.

Aveti comentarii …chiar  va rog sa le postati .

Numai bine!!!

Rtv

2 thoughts on “De la 1 septembrie, medicii vor avea program de opt ore”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s