Prima bancă de celule stem din România

Părinţii pot apela cu încredere la centru de recoltare a sângelui placentar din România. La începutul lunii septembrie reprezentanţii băncii de celule stem au fost anunţaţi că au primit certificatul ISO 9001. 

Centrul de recoltare a sângelui placentar a oferă servicii de “family banking”.  Prima recoltare de sânge placentar din România a avut loc în martie 2006, iar în iulie 2008 s-a înfiinţat, la Cluj-Napoca, prima banca de celule stem din ţară.

Aproximativ 14.000 de români au apelat până acum la serviciile clinicii. În fiecare zi, medicii procesează peste 40 de unităţi de sânge placentar. “Eu cred că şi înainte am avut grijă de client. Certificatul este o confirmare a calităţii serviciilor” a spus Sergiu Habago, director al bancii de celule stem.

Părinţii care aleg ca sângele placentar să fie recoltat la naşterea bebeluşului, trebuie să plătescă 3.270 de lei pentru procesare şi 140 de lei pe an pentru păstrarea sângelui în bancă.

Celulele stem extrase din sângele placentar se folosesc tratarea a peste 70 de boli grave precum leucemie, limfoame sau diferite boli congenitale cu morbiditate ridicată.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s