Chevy Cruze vs Daewoo Lacetti

E interesant strategia de marketing pe careGigantul General Motors – GM, o deruleaza in prezent . E destul de ciudat de ce noul model Lacetti a fost prezentat in america acum ceva vreme si timp de 2 ani nu va aapare pe piata auto de acolo.

Interesant ca in ciuda faptului ca de a lungul timpului GM si Daewoo au fost cand iubit cand amanti pana la urma s au iubit atat de mult incat din 2 au devenit unul . Si uimeste in continuare. desi nu are numele si stralucirea unor masini nemtesti , asta dupa parerea idioata as puutea spune a noastra a romanilor. Pe cine intrebi , daca nu e masina nemteasca nu e buna . Dar cum fiecare e propriul stapan  , asa si masinapoate fi aleasa dupa propria dorinta. Deci . La capitolul fiabilitate Coreenii vin tare din urm a. Motivul . In ultimii 10 ani , designarii masinilor sunt numai europeni , Vezi Giugiaro, Bertone etc etc. Desi poate rudimentari in interior , cel putin pe exterior incep sa devina ff atractive. Si inca ceva apar si cu modele multe pe piata pe care le schimba destul de repede. Daca as avea bani as prefera sa mi iau un Mercedes ..sau poate un Lacetti , modelul nou? Acum v am bagat in ceata . Ce naiba e ala? pai e o chestie misto . Pe pietele din Asia , Australia si Africa – GM a pastra numele de Daewoo. Pe pietele europene a schimbat titulatura cu Chevrolet. Parerea mea e ca strategie nu e ff bine gandita . Pt un om care are un respect pt masina si isi permite, un Chevy inseamna putere, motor enorm, viteza si placere. Adica cele din SUA.Cum in Rom nu poti pune un motor de 6 litri  sau sa vinzi masini de sute de mii de euro , Chevrolet s a adaptat. A mai taiat din putere si dimensiune si s a adaptat pietelor europene care tind sa aplatizeze masina si sa o faca  mica …daca se poate cat o nuca. Totusi ..raportat la calitate pret noul Daewoo Lacetti sau Chevy Cruze  iese din tipar. E o masina confortabila , design nou iar la capitolul siguranta a reusit sa detroneze chiar si Audi sau Mertedes.

In fine …e interesant Noul Matiz..care chiar se numeste Matiz. Ca va fi comercializat sub numele de Daewoo sau Chevrolet tot matiz se va numi.

http://idc.gmdaewoo.co.kr/gmmcc/Matiz_Creative_BrandPage.jsp?carID=matiz_creative&contentsID=brandpage

Ce ar mai fi de zis?   Pai Daewoo Gentra este noua Chevy Aveo . o Mare porcarei dupa mine,

Daewoo Tosca este Chevy Epica, care e chiar frumos . Daca as avea 25 de mii mi as lua unul nou. http://idc.gmdaewoo.co.kr/gmmcc/gmmcc_to.jsp?carID=tosca&contentsID=brandpage

Si ar mai fi daewoo Windstorm , acel jeep clasa mare care se vinde in Romania sub numele de Chevy Captiva

http://idc.gmdaewoo.co.kr/gmmcc/gmmcc_win.jsp?carID=winstorm&contentsID=brandpage&path=null

Si ar mai fi o diferenta de preturi ….cu numele de Daewoo , masinile au preturi mai mici  in schimb Chevy in europa deja intrece putin limita bunului simt .

http://www.gmdat.com/kor/company/about/CEO_greeting.jsp

http://www.chevrolet.ro/

Daca vedeti vreo diferenta intre siteuri sa mi ziceti si mie. Site administrat de romani , cel cu punct RO, si altul administrat de coreeni .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s