Pericole ascunse în spatele creditelor rapide oferite de bănci

De cele mai multe ori, instituţia bancară modifică anumite clauze fără a-şi anunţa clienţiii sau fără a le prezenta exact şi dezavantajele, nu numai avantajele.

Mare atenţie când luaţi un credit bancar! Graba de a obţine banii acordaţi de bancă vă poate costa scump dacă nu citiţi cu atenţie fiecare aspect al contractului şi fiecare foaie pe care o semnaţi.

De cele mai multe ori, instituţia bancară modifică anumite clauze fără a-şi anunţa clienţiii sau fără a le prezenta exact şi dezavantajele, nu numai avantajele. Este drept că, de cele mai multe ori clientul girează, cu propria semnătură, astfel de intervenţii ce se pot dovedi, de-a lungul timpului, dezavantajoase.

De exemplu, în ultima vreme au fost mai multe reclamaţii împotriva unei bănci care a introdus un act adiţional pentru reducerea ratei. În schimbul acestui avantaj, clientul semnează însă şi pentru modificarea dobânzii din fixă în variabilă. Iar din experienta altor bănci, trecerea de la fix la variabil a însemnat, uneori, majorarea ratei lunare cu până la 30%.

La începutul anului, o decizie a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a interzis băncilor să mai majoreze dobânzile sau comisioanele pe durata creditului. Un alt aspect este legat de discriminare. După modificările legislative ce obligă băncile la mai multă transparenţă, doar clienţii care au semnat contracte după 2009 beneficiază de dobânzi explicitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s