Legea prin care tinerii sunt scutiţi de impozite pentru firme, din nou în dezbatere

Astfel, potrivit proiectului lansat din nou în discuţie, tinerii cu vârsta până în 35 de ani, care nu au mai avut o firmă anterior, vor putea să-şi înfiinţeze o microîntreprindere pe baza unor facilităţi, precum scutirea, pentru o perioadă de trei ani, de la plata impozitelor pe profit şi pe salarii.

Firmele astfel constituite, considerate de tip starter, vor avea, printre altele, acces la credite cu perioadă de graţie sau alte forme de finanţare, pe baza garanţiilor acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. – IFN, până la cel mult 90% din valoarea împrumutul solicitat, destinat exclusiv realizării de investiţii proprii, şi vor fi scutite de la plata unor taxe şi impozite.

Tinerii întreprinzători vor avea însă şi anumite obligaţii, respectiv alegerea doar a cinci domenii de activitate, reinvestirea profitului şi obligativitatea ca la sfârşitul perioadei de trei ani să aibă un capital minim de 5.000 de euro prin capitalizarea profitului.

Actul normativ a mai fost lansat spre dezbatere în septembrie anul trecut de fostul minister al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediul de Afaceri, ca una dintre măsurile anticriză pentru sprijinirea tinerilor întreprinzători.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s