Romanii cumpara medicamente fara retete de sume exorbitante

24 de milioane de euro … o suma fabuloasa  pe care noi  am aruncat o  anul trecut pe analgezice. FFF tare. . Te doare maseaua? piciorul,  mintea sau capul . Algocalmin sau alte derivate.

Potrivit datelor Cegedim peste şase milioane de cutii de Algocalmin au fost vândute, în 2009, fără reţetă. Numărul total de cutii de analgezice vândute fără reţetă este de 24,1 milioane.

Românii au cumpărat fără reţetă, în 2009, peste 24 de milioane de cutii de analgezice, cel mai vândut medicament din această categorie fiind Algocalminul, potrivit unui studiu al companiei de analiză a pieţei farmaceutice Cegedim.

Cele mai populare antibiotice, din care s-au vândut cu reţetă aproximativ zece milioane de cutii, au fost Amoxicilină şi Ampicilină. Românii au cumpărat nouă milioane de cutii din cele mai vândute pastile pentru hipertensiune.

Tot în 2009 s-au vândut 84 de milioane de cutii de medicamente pentru tulburari digestive şi metabolice, 83 de milioane de cutii de medicamente pentru sistemul nervos şi 49 de milioane de cutii de medicamente pentru sistemul respirator.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s