Suntem o tara de lenesi . Pe bune.

Prea puţini români fac bani.

Este avertizarea care vine din partea consilierului guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Numărul salariaţilor este în scădere, în timp ce numărul pensionarilor creşte de la un an la altul. Dacă facem calcule constatăm că situaţia devine din ce în ce mai îngrijorătoare. România numără, potrivit recensământului din 2002, 21,6 milioane de locuitori. Dintre aceştia, peste un sfert, adică aproape 5,5 milioane sunt pensionari iar 2 milioane de români nu au niciun venit pentru că nu lucrează.

Peste 13 milioane de români beneficiază de diferite forme de ajutoare sociale.

În aceste condiţii, ţara este dusă în spinare de …ATENŢIE: 4,3 milioane de salariaţi care plătesc taxe, impozite şi contribuţii la bugetul statului. Din aceştia scădem 1,26 milioane de români care lucrează la stat şi rezultă că numărul românilor care fac bani în România este mult mai mic.

Dacă menţionăm şi faptul că peste 1,7 milioane de români sunt încadraţi ca şi lucrători adică au venituri foarte mici iar circa 1,65 milioane de români lucrează la negru, avem tabloul social al unei ţări în care prea puţini oameni fac …bani buni din joburi. Nici pe sumele generoase făcute de români în afara graniţelor ţării nu mai putem conta. În 2010, banii trimişi în ţară s-au înjumătăţit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s